Universitat Rovira i Virgili

Magdalena Aguiló Díaz (Catedrática de Universidad)

magdalena.aguilo@urv.cat    

Pujar

Ramón Angel Alvarez Puebla (Profesor agregado )

ramon.alvarez@urv.cat    

Pujar

Maria Besora Bonet (Profesora Lectora)

Doctora en Química Teorica y Computacional. Dr. Maria Besora realizó el doctorado en la Universitat Autònoma de Barcelona bajo la supervisión de los Prof. Agustí Lledós y Feliu Maseras, donde estudió principalmente la formación de complejos de dihidrogeno. Ha realizado estancias en la Université de Montpellier II (en el grupo de la Prof. Odile Eisenstein) y en la University of York (en el grupo del Prof. John McGrady). Hizo una estancia posdoctoral en la University of Bristol (UK) con el Prof. Jeremy Harvey, estudiando reacciones spin-prohibidas. Posteriormente se incorporó al ICIQ (Institute of Chemical Research of Catalonia) con un contrato Juan de la Cierva dentro del grupo del Prof. Feliu Maseras. A finales de 2018 se incorporó en la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona).

Línies de recerca: Els seus interessos científics es centren principalment en l'estudi de mecanismes de reacció i en la millora de processos catalítics mitjançant eines de la química computacional, així com en l'aplicació de tècniques estadístiques per a resoldre problemes químics.

Docencia: Grado en Química (grado en Inglés): "Thermodynamics and Transport Phenomena", laboratorio de "Thermodynamics and Transport Phenomena" y problemas de "Molecular Structure". Grado en Biotecnologia y Biologia Molecular, Doble grado Biotec./Bioquímica y Biotec/Inform.: Termodinàmica i Cinètica (parte de cinètica curso 2018-19).

maria.besora@urv.cat    

Pujar

Jordi Carbó (Catedrático de Universidad)

I obtained my doctoral degree in Chemistry at the Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) in 2002 under the supervision of Agustí Lledós and Carles Bo. During the pre-doctoraI period, I made three-months stays at the groups of Odile Eisenstein (CNRS, Montpellier, France), Thomas R. Cundari (University of Memphis, USA), and Dieter Vogt (Technological University of Eindhoven, The Nederlands). Also in 2002, I was awarded with 2nd prize for Innovative Business Ideas from Catalan regional government (INNOVA program).
From 2002 to 2004 I moved to the University of Heidelberg (Germany) for a postdoctoral stay with Peter Hofmann, where I worked on the application of theoretical methods for the de novo design of homogenous catalysts, partially in collaboration with industrial partners. After a short post-doc period at the Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), Tarragona (Spain), I obtained a Tenure Track Lecturer position at the Universitat Rovira i Virgili (URV, Tarragona, Spain), and in 2008 I was appointed Associated Professor (Professor Agregat). This latter period has included research stays as Invited Professor at the Université de Strasbourg (France, 2010 and 2011) and as Visiting Professor at University of Nottingham (UK, 2015) and King’s College London (UK, 2018).
My recent research interests has focused on the application and development of computational tools, including machine learning techniques, for the understanding and design of catalysis processes, as well as, the study of the macroscopic and dynamic behavior of inorganic nanosized clusters.

I am author of publications in scientific journals, book chapters, and patents, ORCID ID: 0000-0002-3945-6721; Research ID: L-8690-2014; Scopus ID: 7003326348.

j.carbo@urv.cat    

Pujar

Joan Josep Carvajal Martí (Profesor agregado )

Joan J. Carvajal (ORCID No. 0000-0002-4389-7298) va obtenir la Llicenciatura en Química (1998) i el Doctorat en Química (2003) per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Després de dos anys d'estada post-doctoral a la Stony Brook University (New York, USA) com a investigador Fulbright, s'incorpora a la Facultat de Química de la URV com a investigador Ramon y Cajal l'any 2006, esdevenint Professor Agregat del Departament de Química Física i Inorgànica de la URV l'any 2011. Ha estat Secretari Acadèmic del Departament de Química Física i Inorgànica de la URV entre 2011 i 2014. Des de 2014 es Vicedegà de la Facultat de Química de la mateixa universitat. També es membre fundador del Grup de Formadors per la Professionalització de la Supervisió Doctoral de la URV. Des de 2019 és Professor Visitant del Key Laboratory of In-Fiber Integrated Optics, associat a la Facultat de Ciències de la Harbin Engineering University (Xina). La seva recerca està centrada en la Ciència de Materials, on ha desenvolupat materials òptics i luminescents per aplicacions en espectroscòpia, làser, i biomedicina, així com materials semiconductors porosos de gap ample per aplicacions en electrònica avançada i com a sensors. En els últims anys ha treballat intensament en el desenvolupament de nanotermòmetres luminescents i agents fototèrmics per aplicacions en agricultura i biomedicina. És coautor de més de 200 publicacions en revistes especialitzades internacionals, 5 capítols de llibre, i 1 patent, i ha estat Editor Convidat a les revistes Optical Materials i Physics Procedia. Val la pena mencionar els capítols de llibre publicats en Springer Handbook on Crystal Growth sobre creixement cristal·lí per solució a alta temperatura, i a 21st Century Nanoscience - A Handbook de CRC Press sobre nanotermòmetres luminescents. Les seves publicacions han generat gairebé 2000 cites, amb un índex h de 22. Ha dirigit 8 tesis doctorals.

Línies de recerca: Síntesi de nanopartícules luminescents; creixement cristal·lí de materials òptics dielèctrics i de semiconductors porosos de gap ample; caracterització estructural; caracterització òptica, luminescent, elèctrica i tèrmica de materials.

Docència: Grau de Biotecnologia: Física I (problemes), Física II (problemes); Grau de Química Cristal·lografia (laboratori en català i en anglès), Ciutadania (en català i en anglès), Nous materials i nanociència (en anglès), Nucleació i creixement cristal·lí; Màster en Nanociència, Materials i Processos: Tecnologia Química de Frontera: Ciència i Enginyeria de Materials (en anglès), Superfícies i nanoestructuració (en anglès); Màster en Formació del Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments d'Idiomes: Aprenentatge i ensenyament en Biologia i Geologia, Complements de formació en Geologia; Màster en Eines pel Desenvolupament Professional a la Industria: Business Awareness

joanjosep.carvajal@urv.cat    

Pujar

Carla Casadevall Serrano( Ramón y Cajal)

La Dra. Casadevall nació en Palafrugell-Girona (España) en 1991 y actualmente es investigadora Ramón y Cajal y líder de grupo junior en la Universidad Rovira i Virgili (URV) y en el Instituto Catalán de Investigación Química (ICIQ) (Tarragona), donde trabaja en el desarrollo de microreactores poliméricos funcionalizados con catalizadores para la producción de combustibles y productos químicos solares mediante fotosíntesis artificial. La Dra. Casadevall obtuvo su grado en química (2013) y el máster (2014) en Catálisis Avanzada y Modelaje Molecular en la Universidad de Girona, donde realizó el trabajo de carrera y máster bajo supervisión del Prof. Miquel Costas y del Prof. Julio Lloret-Fillol en el desarrollo de complejos moleculares de rutenio para la oxidación de agua y de enlaces C-H. Luego se trasladó al ICIQ para realizar su doctorado (2015-2019) en el grupo del Prof. Julio Lloret-Fillol trabajando en el desarrollo de complejos moleculares de hierro y rutenio para estudiar la reacción de oxidación de agua, y complejos de cobalto y catalizadores fotoredox de cobre para metodología orgánica fotocatalizada. Durante ese tiempo, realizó 4 estancias internacionales de doctorado en KTH Royal Institute of Technology (Suecia) con el Prof. Marten Ahlquist, Arizona State University (USA) con la Prof. Giovanna Ghirlanda, Universidad de Groningen (Países Bajos) con el Prof. Wesley Browne y MPI-CEC (Alemania) con la Prof. Serena DeBeer y el Dr. Olaf Rüdiger.Después de obtener su doctorado, se unió a la Universidad de Cambridge (Reino Unido) en septiembre de 2019 como investigadora postdoctoral BBSRC y más tarde como becaria Marie Skłodowska-Curie IF (2020-2022), trabajando en sistemas biohíbridos para la fotosíntesis artificial. En octubre de 2022 regresó a España y comenzó su carrera independiente con una beca "La Caixa Junior Leader Incoming" (ICIQ) y como Profesora Asociada (URV), y recientemente como Ramón y Cajal en el ICIQ y la URV.

En general, a lo largo de sus 9 años de carrera investigadora (desde el inicio del máster), ha trabajado en 8 instituciones internacionalmente reconocidas (Universidad de Girona, ICIQ, URV, ASU, MPI-CEC, KTH, Universidad de Groningen, Universidad de Cambridge) en 6 países diferentes (España, Suecia, Estados Unidos, Países Bajos, Alemania, Reino Unido). Ha publicado 30 artículos en revistas de alto impacto (Nature Chemistry, Chem, J. Am. Chem. Soc., Angw. Chem. Int. Ed.), incluyendo 2 capítulos de libro, y tiene 2 patentes, de las cuales una transferida y explotada en la industria; y ha dado más de 20 charlas en congresos nacionales e internacionales, de las cuales 9 como invitada. Ha participado en más de 10 proyectos nacionales e internacionales y actualmente es IP emprendedor del proyecto PHOTOSCALE (FEDER AGAUR 2021 PROD 00043) y IP de RYC2021-030935-I. Y ha sido recientemente galardonada con el Premio de Jóvenes Investigadores 2023 de la Real Sociedad Española de Química (RSEQ), y el "Premio al Talento Científico Emergente 2023" de la Sociedad Catalana de Química (SCQ) por su trayectoria y capacidad de liderazgo emergente.

carla.casadevall(ELIMINAR)@urv.cat   

Pujar

Yolanda Cesteros Fernández (Catedrática de Universidad )

Doctora en Química per la Universitat Rovira i i Virgili (1997). Ha publicat més de 100 articles en revistes científiques internacionals, ha presentat més de 130 comunicacions a congressos, ha participat en més de 60 projectes amb finançament públic i privat i ha codirigit 11 tesis doctorals

Línies de recerca: 1) Ús de noves tecnologies (microones i ultrasons) en la preparació i modificació de catalitzadors; 2) Valorització de biomassa (residus agroalimentaris) i revalorizació de la glicerina (excedent en la producció de biodiesel) mitjançant la seva transformació catalítica en productes d’alt valor afegit.

Docència: Professora del Grau de Química, Grau de Química en anglès i Màster en synthesis, catalysis and molecular design.

yolanda.cesteros@urv.cat    

Pujar

Anna Clotet Romeu (Titular de Universidad )

anna.clotet@urv.cat    

Pujar

Coen de Graaf (ICREA research professor)

Doctor en: Matemàtiques i Cienciès Naturals (Química Teòrica)

Línies de recerca:

- Development of GronOR, a program for Non-Orthogonal Configuration Interaction
- Light-induced magnetism and excited state dynamics
- Multconfigurational electronic structure calculations of endohedral fullerenes and polyoxometalates

Docència:

-Theoretical Methods for determining electronic and molecular structure, URV/ICIQ Master in Synthesis, Catalysis and Molecular Design
-Advanced electronic structure methods, European Master in Theoretical Chemistry and Computational Modelling

coen.degraaf@urv.cat    

Pujar

Francesc Díaz González (Catedrático de Universidad)

Francesc Diaz is Full Professor of Applied Physics and Vicerector of Research at the University Rovira I Virgili (URV)of the same university. His research expertise is in the field of photonics and optical materials. In this topics he has published about 600 peer reviewed papers, 5 books, 6 registered and transferred patents and more than 80 chapters of books. He was the PI of more than 90 R+D+i projects funded by public institutions 8 of them funded by EU. He was distinguished by Spanish institutions with ICREA Academia Award (2010), Excellent teaching URV Award (2010), Distinguished Professor URV Award (2006) and Vicens Vives Award(2004).

f.diaz@urv.cat    

Pujar

Montserrat Diéguez Fernández (Full professor of University, Catedrática de Universidad)

Prof. Montserrat Diéguez studied chemistry at the Rovira i Virgili University (URV) in Tarragona, where she received her Ph.D. in 1997 working in the group of Prof. C. Claver. After she moved to the Yale University with Prof. R.H. Crabtree (USA). She returned to Tarragona and becoming part of the permanent staff of the URV in 2002. In 2011 she was promoted to full Professor in Inorganic Chemistry. She is the chair of InnCat research group at URV. She has been involved in more than 60 research projects in the field of organometallic chemistry, steroselective synthesis, asymmetric catalysis and metalloenzymes. She is author of more 150 scientific articles and 14 books/book chapters with an H index of 41. She has supervised 11 doctoral thesis, 10 received the mention of European/International PhD and 4 were awarded with the URV's PhD Prize. She obtained the Distinction from the Generalitat de Catalunya for the promotion of University Research in 2004-2009 and in 2008 from the URV. She has received an ICREA Academia in 2009-2014 and 2015-2020 from the Catalan Institution for Research and Advanced Studies, for research excellence and leadership. My main research interests are focused on the sustainable design, synthesis and screening of highly active and selective chiral catalysts for reactions of interest in the biological, pharmaceutical and organic nanotechnological industry. Her areas of interest include organometallic chemistry, steroselective synthesis and asymmetric catalysis using combinatorial and biotechnological approaches.

montserrat.dieguez@urv.cat    

Pujar

Maria Elena Fernández Gutiérrez (Catedrática de Universidad)

Elena Fernández obtuvo el grado en Química por la Universidad de Barcelona en 1991. A continuación realizó los estudios de doctorado en hidroformilación catalítica de azúcares con el Prof. S. Castillón (1991-1995) y posteriormente se trasladó a la Universidad de Oxford (UK) (1995-1997) para realizar un posdoc con el Prof. John M. Brown desarrollando la primera hidroboración-aminación catalítica asimétrica. Elena aceptó en 1997 una posición de profesora de Universidad interina en la Universidad Rovira i Virgili, siendo profesora Titular en 2000 y catedrática en 2019. Ha recibido los premios de Excelencia en Investigación en Química Organometálica 2014 y el premio a la investigación en Química 2017 de la RSEQ. Es profesora distinguida de la URV desde 2018. Ha contribuido con más de 140 artículos, reviews y capítulos de libros, destacando la edición de dos libros Synthesis and Applications on Organoboron Compounds for Springer (2015) and Advances in Organoboron Chemistry toward Organic Synthesis for Science of Synthesis-Thieme (2019)..

Líneas de investigación:Métodos de activación de agentes de borilación para síntesis orgánica i compuestos multifuncionales.

La investigación en la línia de química organoborada catalítica está dirigida al desarrollo de economía atómica, procesos con minimización de residuos y síntesis de compuestos organoborados de alto valor añadido con énfasis especial sobre la versión asimétrica de las reacciones de adición-borilación. En este contexto, nos marcamos objetivos difíciles en combinación con una investigación orientada a la aplicación.

Los objetivos se enmarcan en los siguientes temas:

  1. Estudio de las reacciones catalíticas de adición de boro (hidroboración, diboración, b-boración) sobre alquenos y alquinos mediante metales de transición.
  2. Aproximaciones asimétricas para la síntesis de compuestos organoborados quirales. Utilización de ligandos quirales alternativos.
  3. Desarrollo de secuencias de reacciones tandem a través de la adición de boro.
  4. Estudios mecanísticos de las reacciones de borilación en combinación de estudios teóricos.
  5. Aproximaciones organocatalíticas a las reacciones de adición de boro.
  6. Síntesis de compuostos organoborados diana.

Key words
Catàlisis Homogénea , Química del Boro, Síntesis Organoborada, Organoboranos quirales, Pinacolborno, Reactivoss gem-diboranos, Reacciones organoboradas tandem

mariaelena.fernandez@urv.cat    

Pujar

Fina Gavaldà Martínez (Catedrática de Universidad)

Doctor en Ciències Físiques

Línies de recerca: Processat digital de senyals a l'Espai, simulació de processos físics complexos en condicions de microgravetat.

Docència: Assignatures de física en diversos graus i màsters

fina.gavalda@urv.cat    

Pujar

Cyril Godard (Profesor agregado )

cyril.godard@urv.cat    

Pujar

Luca Guerrini (Profesor agregado)

Doctorado en Química Física cum laude por la Universidad Autónoma de Madrid (España). Su investigación postdoctoral se llevó a cabo en varias instituciones, incluidas la Universidad de Strathclyde (Reino Unido), la Universidad de Vigo (España), y la Universitat Rovira I Virgili como investigador Marie Curie. Actualmente es investigador Ramon y Cajal y miembro del grupo de Ultradetección y Plasmónicos (Zeptonic).

Líneas de investigación

La investigación del Dr Guerrini conecta áreas clave de la nanobiotecnología y la nanofotónica, proporcionando un enfoque interdisciplinario al combinar física, química, y técnicas avanzadas de nanofabricación para desarrollar aplicaciones novedosas. Sus intereses científicos actuales se centran principalmente en el desarrollo de dispositivos basados en nanofotónica para aplicaciones medioambientales y de diagnóstico ultrasensible.

Docencia: El Dr. Guerrini es docente de la Facultad de Química (asignatura: Química I). Además, el investigador participa activamente en la formación de jóvenes científicos supervisando y asesorando proyectos de final de grado (4 defendidos) y tesis doctorales (3 defendidas y 1 en progreso).

luca.guerrini@urv.cat    

Pujar

Bahareh Khezri  (Ramón y Cajal )

Dr. Bahareh Khezri studied Chemistry at Isfahan University of Technology and Isfahan University, as BSc (1999-2001) and MSc (2003-2006) in Iran. In 2008 she was granted the prestige Singapore International Graduate Award (SINGA). As a result, she joined the distinguished research group of Professor Richard D. Webster at Nanyang Technological University, Singapore, for my PhD (2008-2012), where she conducted research on the chemical composition of airborne particulate matter (PM2.5 and PM10), aerosols (PM2.5), inorganic trace gases, and precipitation in Singapore which involved close collaboration with the world-leading instrumental chemistry companies Agilent, Waters and Metrohm. After finishing her PhD, she was granted A*STAR postdoctoral fellowship (2012-2014). Where she made a significant shift in her research focus from analytical (instrumental) chemistry to electrochemistry. In January 2015, she joined the Cambridge Centre for Advanced Research and Education in Singapore (CARES). This Cambridge Centre research program served the Carbon Reduction in Chemical Technology (C4T) initiative. She was involved in the research of the group "Electrochemical Multi-scale Science, Engineering and Technology (EMSET)" where she targeted the development of multi-scale electroanalytical tools for the investigation of catalytic reactions and the adoption of electro-synthesis as a potential source for clean and selective routes for chemical production. she underwent specialized training in microfluidic and reactor fabrication at the University of Cambridge under supervision of Prof. Adrain C. Fisher. In November 2017, she moved to Advanced Functional Nanorobots Centre directed by Prof Martin Pumera at University of Chemistry and Technology, Prague (VSCHT) where she gained more experience in 2D-materials, synthesis and exfoliation, water splitting, 3D printing and synthetic micro/nanorobots. In December 2019, she received a research grant from the Czech Science Foundation (GACR) and appointed as Principal Investigator at Inorganic Department of University of Chemistry and Technology, Prague to lead her own research group. After receiving the Beatriu de Pinós fellowship in 2021, in November 2021 she moved to "Institut Català d'Investigació Química" to expand her expertise in energy application in the research group of Prof. Jose Ramon Galan Mascarós where she also learned about polyoxometalate as promising molecular catalyst.

Currently, Dr. Bahareh Khezri is holding a joint appointment as "Ramon y Cajal Investigator" at URV and "Associated Researcher" at ICIQ. She is the head of the "Smart multi-Functional Materials for Green Energy and Robotics: SFM-GE&R" research group, which operates at the forefront of nanoscience. SFM-GE&R focuses on designing and developing hybrid multifunctional materials for energy-related applications such as water splitting and CO2 reduction, as well as artificial self-propelled micro/nanorobots for various purposes. The group's research interests are centred around creating functional nanostructured hybrid materials and using them as photo/electrocatalysts for energy applications, and using them as scaffolds for encapsulating, storing, reacting, collecting, degrading, and delivering molecules of interest. SFM-GE&R's main contributions are in the design and development of hybrid functional materials, including doped/functionalized 2Ds beyond graphene and sustainable materials, which have countless applications in Energy, Catalysis, the Environment, and Life Science.

bahareh.khezri@urv.cat    

Pujar

Xavier López  (Profesor agregado )

Licenciado en Química por la Universitat de Barcelona (1999) y doctor en Química por la Universitat Rovira i Virgili (2003). Se inició en la investigación en el ámbito de la Química Computacional estudiando la estructura electrónica, las propiedades electroquímicas i la acidez-basicidad de polioxometalatos clásicos (Keggin y Wells-Dawson) aplicando el método de cálculo DFT. Posteriormente ha analizado muchos otros aspectos en estas moléculas: reactividad, RMN de oxígeno y fósforo, estabilidad relativa de isómeros, magnetismo, dependéncia de propiedades redox con la composición, el tmaño y la carga del sistema, la encapsulación de pequeñas especies, y últimamente la adsorción en superficies de oro de algunos polioxovanadatos y su conductividad con métodos periódicos. También tiene interés en el comportamiento dinámico de los polioxometalatos en disolución (agregación, formación de pares iónicos, interacción con disolventes). Uno de los focos actuales de estudio es la captación de radiación solar por parte de polioxometalatos funcionalizados para la generación limpia de hidrógeno. Entre los años 2004 y 2006, durante la estancia de postoc en la Université Louis Pasteur (Estrasburgo, Francia) con los Profs. Marc Bénard y Marie-Madeleine Rohmer, analizó cadenas metálicas de tamaño molecular (EMACS en inglés), concretamente el magnetismo y su dependencia con los ligandos y con la composición de la cadena metálica. Ha analizado con técnicas computacionales diferentes las propiedades electrónicas y magnéticas, así como el comportamiento dinámico de la cadena para dar explicación a algunos hechos experimentales de difícil interpretación. Desde el 2014-2022 l responsable del Grado en Química. Actualmente, soy el vicedecano de la Facultad de Química de la URV.

Líneas de investigación: estructura electrónica y propiedades diversas polioxometalatos y de hilos moleculares

Docéncia: Grado en Química (asignaturas de la rama de Química Física): Programación con FORTRAN, Enlace Químico, Electroquímica Aplicada, Química Computacional (actualmente en inglés), Espectroscópia y Cinética Química (actualmente in inglés), laboratorios de Química Física; Master universitario en Formación del Professorado de Educación Secundaria Obligatoria y Bachillerato. Dirige Trabajos de Fin de Grado y Trabajos de Fin de Master.

javier.lopez@urv.cat    

Pujar

Anna M. Masdeú Bultó (Catedrática de Universidad)

Anna M. Masdeu-Bultó (Reus, doctora desde 1992 en la Facultat de Química de Tarragona) es profesora titular de  Universidad, Departament de Química Física i Inorgànica de la Universitat Rovira i Virgili des de 1996. Sus intereses en investigación en Química se han centrado en desarrollar complejos metálicos como catalizadores para reacciones de carbonilación (hidroformilación, alcoxicarbonilación, copolimerización CO/alquenos), hidrogenación y otros procesos. Su investigación está especialmente dedicada al uso de disolventes de bajo impacto ambiental como el agua y el dióxido de carbono. Relacionado con este tema, desde 2002, está estudiando las posibilidades de utilizar dióxido de carbono como disolvenet en reacciones catalíticas y como materia prima para la síntesis de carbonatos orgánicos y productos de interés.

Líneas de investigación: Transformación del dióxido de carbono

Docéncia: Química Inorgánica (Grado Química, Degree of Chemistry)

Master universitario en Formación del Professorado de Educación Secundaria Obligatoria y Bachillerato, Formación Profesional y Enseñanza de Idiomas

annamaria.masdeu@urv.cat    

Pujar

Jaume Masons Bosch (Catedrático de Universidad )

jaume.masons@urv.cat    

Pujar

Xavier Mateos Ferré (Catedrático de Universidad)

Professor Xavier Mateos is a senior researcher and Full Professor at the Rovira i Virgili University with 20 years of experience in materials' science and laser physics. Solid state lasers (thin-disk, microchip and waveguide lasers) and materials (laser crystals and ceramics, and multifunctional 2D materials) are his major fields of interest together with mode-locked ultrashort laser pulses developed during his postdoctoral stay (2004-2006) at the Max Born Institute for Nonlinear Optics and Ultrafast spectroscopy, MBI in Berlin, Germany. He also was Marie Sklodowska-Curie fellow for the development of a novel 2-μm thin-disk laser.

Prof. Mateos belongs to the Physics and Cristallography of Materials group of research, FiCMA. As a result of his investigation, he has co-authored 260 scientific articles in peer-reviewed scientific journals being cited 6192 times which makes a h-index of 41. Prof. Mateos has supervised a total of 6 doctoral theses and currently 4 more are under supervision.

Líneas de investigación:

Development of novel thin-disk structures for use in high average and peak power all-solid-state laser systems

Development of microchip lasers for use in

Development of waveguide structures and waveguide lasers to develop more sophisticated and cutting-edge optical sensors in combination with microfluidics.

Docéncia:  

Physics (Chemistry and Oenology degrees).

Física i Física de les intal·lacions (degree of Architecture)

Materials Science and Engineering (Master in Nanoscience, Materials and Processes: Chemical Technology at the Frontier)

Surfaces and Nanostructuring (Master in Nanoscience, Materials and Processes: Chemical Technology at the Frontier)

xavier.mateos@urv.cat    

Pujar

Oscar Pámies Ollé (Catedrátic de Universidad)

oscar.pamies@urv.cat    

Pujar

Nicolás Pazos Perez (Profesor agregado)

Nicolas Pazos-Perez has a Chemistry BSc degree from the University of Vigo. During his Ph.D. studies he was involve in a Marie Curie Research Training Network and therefore, was moving between Spain, France and Germany. He received his Ph.D. degree in Physical Chemistry in 2008 from the University of Vigo. After a short period as postdoc at Vigo, he joined the Department of Physical Chemistry II at the University of Bayreuth (Germany) and, almost 5 years later, he moves back to Spain (Tarragona), and become a Senior Researcher officer at Medcom Advance. In 2014 he became a Marie Curie Fellow to join the Zeptonic group (Department of Physical and Inorganic Chemistry) at the University Rovira i Virgili (URV). In 2016 he joined Medcom Tech as Senior Researcher officer. Currently (since 2017) he is back at the URV as a Ramon y Cajal researcher in the Zeptonic group.

Líneas de investigación: He is focused in the wet chemical synthesis of plasmonic nanoparticles controlling their shape and size, so as their functionalization, coatings, and self-assembly into ordered structures either at the nano and macro scales. Therefore, controlling the individual and collective plasmonic response of the produced nanomaterials. One of his principal aims is to produce and develop new highly efficient SERS-encoded nanoparticles and substrates for sensing and detection.

Docéncia:

nicolas.pazos@urv.cat    

Pujar

Josep M. Poblet Rius (Catedrátic de Universidad)

Josep M. Poblet was awarded his degree in Chemistry in 1979 from the University of Barcelona. From the same university he obtained his PhD degree in 1983 on theoretical studies of kinetic isotopes effects in organic reactions under the supervision of Professor Enric Canadell. In 1984, he made a postdoctoral research stay with Professor Marc Bénard at the Strasbourg University, where he had the opportunity to learn about the computational modelling of inorganic systems. He became Associate Professor in Physical Chemistry at the Rovira i Virgili University (Tarragona, Spain) in 1986. Since 2001 he is Professor of Physical Chemistry at this university. He made a research stay in the group of Professors Keiji Morokuma and Jamal Musaev at the Emory University in 2004 and has been Director of the Physical and Inorganic Chemistry Department for 12 years. He has published about 250 peer-review and has supervised 18 doctoral theses. Josep M. Poblet was awarded with the 2012 Physical Chemistry award of the "Real Sociedad Española de Química" and was named Distinguished Professor of the University Rovira i Virgili in 2014. In 2015, he was awarded with the ICREA ACADEMIA prize for research excellence. His current research focusses on theoretical inorganic chemistry with particular interest in the electronic structure, reactivity and self-assembly of complex systems. He has extensive experience in the computational modeling of molecular metal oxides (or polyoxometalates) that are a vast family of transition metal oxides with applications in many fields, such as materials science, homogeneous and heterogeneous catalysis, spintronics, medicine, and analytical chemistry among many others. He is also interested in the study of high temperature formation mechanisms of fullerenes and metalofullerenes and, in general, in the structural, physical and chemical properties of carbon nanoforms.

josepmaria.poblet@urv.cat    

Pujar

Cinta Pujol Baiges (Catedrática de Universidad)

Maria Cinta Pujol és membre del departament de Química Física i Inorgànica, Facultat de Química. La carrera investigadora del M. C. Pujol va començar el 1997. M.C. Pujol es va graduar a la URV amb una llicenciatura en Química el 1996 i posteriorment va obtenir un doctorat a la mateixa universitat al 2001. La recerca durant el seu doctorat es basava en el creixement cristal.lí de materials dopats en lantànids i les seves caracteritzacions per aplicacions làser. Des d'aquest moment ha treballat sempre en el camp de la ciència de materials i més especialment, amb materials òptics. Va realitzar una etapa de postdoctorat a l'Institut de Transuranium Elements (Karlsruhe, Alemanya), durant 2002 i 2003. En els anys 2004-2008, va liderar el seu propi projecte relacionat amb la síntesi de nanocristalls i la seva caracterització en el marc del programa RyC. Ha publicat com a coautora en revistes internacionals (al voltant de 140 publicacions fins 2020). Ha dirigit 9 tesis doctorals. Ha col·laborat en tasques de divulgació tals com fires de divulgació de la ciència, el concurs de créixer cristalls a l’escola, etc. Com a tasques avaluatives, ha participat en avaluar en recerca projectes d’altres països, això com avaluadora per la Comissió Europea, a més a més d’actuar de tribunal en diferents tesis. Actualment és professora agregada del DQFI, al a FQ, de la Universitat Rovira i Virgili.

Líneas de investigación: Síntesis i caracterització física i química de nanocristalls. Espectroscòpia Óptica.

Docéncia: Física de primer curs en els ensenyaments de de la facultat Química i Escola d’arquitectura, Física de les instal·lacions de 2on curs a l’escola d’arquitectura, Cristal·lografia 2on curs a la facultat de Química, assignatures optatives de quart del grau de química relacionades amb nous materials i materials cristal·lins, Assignatura de Física Forense del màster universitari en genètica, física i química forense; Assignatures relacionades amb materials òptics, i tècniques de caracteritzacions al màster universitari en Nanociència, Materials i Processos: Tecnologia Química de Frontera i finalment assignatures relacionades amb els continguts i la didàctica de la Geologia a secundaria en el Màster universitari en Formació del Professorat d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyaments d’Idiomes . Tutories i direccions de TFG i TFM dels diferents ensenyaments ja anomenats.

mariacinta.pujol@urv.cat    

Pujar

Mar Reguero de la Poza (Catedrática de Universidad)

Doctora en Ciències Químiques (1989), va estudiar a la Universitat Complutense de Madrid. Va treballar com a investigadora postdoctoral al King's College de Londres (Regne Unit, 1990), al Consejo Superior de Investigaciones Científicas (Madrid, 1991) i al Daresbury Laboratory (Regne Unit, 1992).

El 1993 es va incorporar al Departament de Química Física i Inorgànica de la Universitat Rovira i Virgili (URV a Tarragona, Espanya), sent professora associada des de 1997. La seva investigació en el camp de la Química, com a membre del grup de Química Quàntica de la URV, se centra en l'elucidació computacional de mecanismes de reaccions fotoquímiques i catalítiques.

mar.reguero@urv.cat    

Pujar

Josep Manel Ricart Pla (Catedrático de Universidad)

Josep Manel Ricart, llicenciat en Química el 1980 per la UB. Doctor per la UB el 1985, sota la supervisió de professor F. Illas. Es va estudiar les aplicacions de la teoria de bandes a sòlids (grafit, diamant, silici) i superfícies, la seva reconstrucció i quimisorció d'àtoms amb un hamiltonià semiempíric, en particular, es va desenvolupar una versió periòdica del mètode MINDO/3. Va començar la seva carrera acadèmica a la UB (1981). El 1985 va obtenir un lloc a Tarragona. Va fer etapes postdoctorals curtes amb el Prof. Pisani (Torino, 1986), el Prof. Pacchioni (Milano 1994) i el Prof. Roesch (Munic, 2001, 2003). Va ser professor titular a la UB, campus de Tarragona, el 1988. És catedràtic d'universitat a la URV des de 2002. Ha publicat més de 125 articles, més de 60 comunicacions en conferències, 10 capítols de llibres. Ha estat supervisor o co-supervisor de 10 tesis doctorals. Ha publicat treballs en col·laboració amb més de 100 coautors. Ha estat Vicedegà de la Facultat de Química de 1998 a 2004; Degà de 2004 a 2006. Vicerector de Política Acadèmica i Investigació de 2006 a 2014; Vicerector de Política Científica i Investigació de 2014 a 2018. Ha estat membre del consell de direcció de diversos instituts de recerca i fundacions. Actualment coordina el màster en Síntesi, catàlisi i modelització molecular.

Línies de recerca:Química computacional aplicada a la catàlisi heterogènia sobre superfícies, nanopartícules i àtoms suportats.

Docència:Termodinàmica Química. Cinètica Química.

josep.ricart@urv.cat    

Pujar

Toni Rodríguez-Fortea (Catedrático de Universidad)

Antonio Rodriguez-Fortea graduated in Chemistry in 1996 at the University of Barcelona.
In 2001, he obtained his PhD degree from the same university under the supervision of Prof. Pere Alemany in the research group of Prof. Santiago Alvarez. Afterwards, he did a post-doctoral stay of two years in the group of Prof. M. Parrinello (ETH Zurich) in Lugano.
At the end of 2004, he joined the group of Prof. J. M. Poblet at the Rovira i Virgili University (Tarragona) as a Tenure-Track Lecturer in Physical Chemistry.
In 2006 he obtained a Ramón y Cajal contract to work in the same group and since 2011 he is an Associate Professor in Physical and Inorganic Chemistry department at the same university.


His research field is theoretical inorganic chemistry with special interest in endohedral metallofullerenes and other carbon nanoforms, NMR properties and formation mechanisms of polyoxoanions, dynamic processes in molecular rotors and exchange coupling in polynuclear and extended structures.

antonio.rogriguezf@urv.cat    

Pujar

Núria Ruiz Morillas (Titular de Universidad)

nuria.ruiz@urv.cat    

Pujar

Xavier Ruiz Martí (Catedrático de Universidad)

josepxavier.ruiz@urv.cat    

Pujar

Rosa Solé Cartañà (Titular de Universidad)

Llicenciada en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona (1989) i doctora en Ciències Físiques per la mateixa universitat (1994). Es va incorporar a la Universitat Rovira i Virgili l'any 1990 com a professora Ajudant, posteriorment va ser Professora Titular d'Escola Universitària i des de l'any 2003 és professora Titular d'Universitat. Els seus interessos són el creixement de monocristalls i de capes epitaxials a partir de solució a alta temperatura i l'obtenció de micro i nanocristalls de materials làser i d'òptica no-lineal. La caracterització morfològica, composicional, estructural, tèrmica i òptica dels cristalls obtinguts també forma part dels seus interessos.

Línies de recerca: Creixement de monocristalls, capes epitaxials i nanocristalls. Estudi morfològic, composicional, estructural, propietats tèrmiques i caracterització òptica de cristalls.

Docència: Docència de la Física en els graus de Química, Bioquímica i Biologia Molecular, Biotecnologia i dos dobles graus. També participa en la docència de la Física en el grau d'Enologia i les pràctiques de laboratori de Física de l'ensenyament d'Arquitectura. Participa també en la docència del màster en Nanociència, Materials i Processos: Tecnologia Química de Frontera i en el màster de Formació de Professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat.

rosam.sole@urv.cat    

Pujar